Cumalume

Katja van den Eijnden

Beeldend Kunstenaar – Installaties, Foto’s, objecten

(tevens schilderijen, theaterkostuums, theater (figuratie en kindervoorstellingen), creatieve workshop voor kinderen en organisatie (kunst)evenementen

Volg me op Instagram

napoli 

Ik ben al jaren actief als Beeldend Kunstenaar, en heb altijd al een voorliefde gehad voor “afval” materialen. Verwacht geen afvalkunst, ik ben altijd op zoek naar materialen en plekken voor inspiratie en wil niet bijdragen aan meer vervuiling, maar mezelf en anderen anders laten kijken naar materialen. Wat anderen weggooien zijn meestal hele goede basismaterialen om mee te werken. Waarom de natuur nog meer belasten, terwijl er al zoveel is, soms zelf op straat (maar liever niet!).

Ik maak Installaties, soms groot, soms klein, vaak aangepast aan de ruimte zelf; werelden om in te stappen, je te verliezen.

Veel werk is van textiel (afval van het Weverijmuseum Geldrop), maar dan niet op traditionele wijze verwerkt. Aan sommige installaties werk ik langer dan een jaar, lagen opbouwen, herhaling en opbouw van structuur en kleur. Andere werken zijn weer heel puur, met de bedoeling; het genieten van de schoonheid en kleur van het gevonden materiaal op zich. Weer andere werken zijn ontstaan door het vervormen van (afval)materialen. Daarnaast maak ik ook objecten en foto’s.

Belangrijk in mijn werk is de beleving, de poëzie van het alledaagse. Laat je meenemen in mijn wereld, waarin afval onzin is…

Ontwikkeld door ContraCode
×